Fjärde raka segern för Everton: "Fantastiskt"

Publicerad 2016-09-17

Barry målskytt i jubileumsmatchen

Barry.

Roberto Martinez ut – Ronald Koeman in.

Tränarbytet har inneburit en braksuccé för Everton som i kväll tog fjärde raka segern.

– En fantastisk start på säsongen, säger Gareth Barry efter 3–1 mot Middlesbrough.

Förra säsongen avslutades i stor besvikelse på Goodison Park. Everton slutade på en elfteplats och gav spanske managern Roberto Martinez sparken.

Nu är det andra tongånger i "the Toffees".

Inför säsongen plockades Ronald Koeman in från Southampton och nederländaren har onekligen fått ordning på sitt nya lag.

"Det är inte lätt..."

Kvällens 3–1-seger mot Middlesbrough var Evertons fjärde raka trepoängare och nu är klubben tvåa i Premier League, två pinnar bakom Manchester City som har full pott.

– En fantastisk start på säsongen. Fyra vinster i rad, det är inte lätt i den här ligan, säger Gareth Barry till BT Sport efter matchen.

Den engelske 35-åringen var själv den som spräckte hemmalagets målnolla.

Everton hamnade i underläge i den 21:a minuten efter ett taffligt ingripande av nye målvakten Maarten Stekelenburg som fumlade in bollen i eget mål.

Avgjorde innan halvtid

Bara tre minuter senare var det dock utjämnat när Gareth Barry vräkte upp bollen i nättaket efter en tilltrasslad situation.

– Kul att göra mål även om vinsten i sig var det som var viktigast. Det var en minnesvärd dag, säger Barry.

Everton tog ett järngrepp om matchen innan halvtidsvilan. Ledningsmålet kom i den 42:a minuten efter att Seamus Coleman brutit sig in i straffområdet och placerat in 2–1.

Kort därpå kom nådastöten. Hemmalaget hann med ett mål till innan pausen när Yannick Bolasies inlägg styrdes i mål av Romelu Lukaku.

För Gareth Barry var det match nummer 600 i Premier League. Bara Ryan Giggs (632) och Frank Lampard (609) har gjort fler, enligt statistikföretaget Gracenote.