Arsenal avgjorde på stopptid i stormötet

Publicerad 2023-09-03

Det såg länge ut att bli oavgjort i stormötet mellan Arsenal och Manchester United.

Men på tilläggstid gjorde Arsenal två snabba mål och skrev slutresultatet till 3–1.

Victor Nilsson Lindelöf byttes ut och klev haltandes av planen.

I 95:e minuten stod det 1–1 i stormötet mellan Arsenal och Manchester United.

På slutsignal hade Arsenal vunnit matchen med 3–1, efter två sena mål.

Det var United som tog ledningen genom Marcus Rashford, men Martin Ödegaard klev fram dundrade in kvitteringen för Arsenal bara minuten senare.

När fem av åtta tilläggsminuter hade gått stod det fortsatt 1–1 i matchen. Då dök Declan Rice upp i offensivt straffområde och slog in 2–1.

Lindelöf utbytt skadad (?)

Minuter senare kunde Gabriel Jesus utöka och skrev slutresultatet till 3–1.

– Jag älskar att vinna på det här sättet, jag älskar de här matcherna, jag älskar att spela på hemmaplan framför fansen. Det är otroligt så jag är väldigt glad och stolt över laget, säger Arsenals lagkapten Martin Ödegaard i Viaplay.

I 84:e minuten byttes Victor Nilsson Lindelöf ut, med en befarad skada.

– Han ser ut att halta lite när han går ut va, Lindelöf, säger Viaplays kommentator Jonas Olsson i sändningen.

De oroväckande bilderna kommer bara dagar innan landsuppehållet, där Sverige har två måstematcher i EM-kvalet mot Estland och Österrike.

Flera debuter

I matchen gjorde Manchester Uniteds prestigeförvärv Rasmus Höjlund Premier League-debut, efter att ha anlänt till klubben skadad.

Även återvändaren Johnny Evans blev inbytt och gjorde sina första minuter sedan återkomsten.

Efter landslagsuppehållet ställs Arsenal mot Everton på bortaplan och Manchester United tar emot Brighton.