Publicerad 2011-05-16

Sista målet från egen planhalva

Nottingham var bara ett stolpskott på övertid från kvalfinal. I stället avgjorde Swansea med ett skott från halva plan.

Nu väntar en helt avgörande kvalmatch på Wembley.

Första mötet slutade 0-0. När Swansea sedan fick hemmaplansfördel mot Nottingham tog man tag i matchen direkt.

I 19:e minuten hade Swanseas Leon Britton ett skott i ribban. Nio minuter senare gjorde samme Britton 1-0.

2-0 kom sedan bara fem minuter senare genom Stephen Dobbie.

Såg kontrollerat ut

Därefter såg det länge ut att bli en ganska lugn och behaglig resa mot kvalfinalen på Wembley för Swansea.

Men Nottinghams Robbie Earnshaw ville annat. I 80:e minuten kom reduceringen som gav Forest hopp om avancemang. Earnshaw hade också ett skott i stolpen på övertid.

Stolpskott på övertid

I sista minuten gjorde Nottingham allt för att få in en kvittering och skickade upp målvakten på en hörna. Det misslyckades och i stället kunde Darren Pratley kontra mot öppet mål, precis innan mittlinjen skickade han i väg skottet som skulle betyda 3-1 och en biljett till Wembley.

Kvalfinalen kan bli en helwalesisk historia om Cardiff besegrar Reading i den andra kvalsemifinalen på tisdagen.