Hånade Mourinho – sågas och får böter

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Paul Pogba skickade ut ett kryptiskt hån.

Nu får han böter av Manchester United – och sågas av Gary Neville.

– Det är skitsnack. Totalt skitsnack, säger tv-experten.

Under tisdagsmorgonen fick José Mourinho sparken. Blixtsnabbt skickade Paul Pogba, som länge haft en fejd med sin tränare och blivit kallad för ”ett virus” av Mourinho, ut ett kryptiskt hån på sin Twittersida. Pogba publicerade en bild av sig på sitt Twitterkonto där mittfältaren ser minst sagt lurig ut. Dessutom bifogade han kommentaren: ”sätt en bildtext på den här!”.

Förklaring från Adidas

En stund senare verkade spelaren dock ha ångrat sig. Pogba raderade nämligen sitt inlägg – och några timmar kom Adidas Pogbas sponsor, ut med en förklaring till agerandet.

”Pogbas publicering på sociala medier var schemalagd sedan tidigare och del av en marknadsföringskampanj. Den togs omedelbart ner sedan det stod klart att den kunde missförstås som respektlös mot Manchester United och José Mourinho”, skrev företaget.

Får böter av United

Men Manchester United verkar inte riktigt lita på den ursäkten. Daily Mail rapporterar att den sportsliga ledningen tagit illa vid sig och upplevt publiceringen som respektlös mot en nyligen sparkad tränare. Därför kommer Pogba får böter för tilltaget, rapporterar tidningen.

Sågas av Neville

En annan som inte är särskilt nöjd med agerandet är Manchester United-legendaren och tv-experten Gary Neville. Han sågade Pogba i Sky Sports under tisdagskvällen.

– Det finns förstås en osämja mellan de båda, men Mourinho förlorade faktiskt sitt jobb under morgonen och då skickar Paul Pogba och hans folk ut den bilden. Tro inte på nonsens om att det bara var slumpen med en schemalagd tweet. Det är skitsnack, totalt skitsnack.

Neville fortsätter:

– Jag tycker att det är helt opassande att dansa på en nyligen sparkad tränares grav.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.