Adebayor såg rött – försvaras av Villas-Boas

Uppdaterad 2015-11-07 | Publicerad 2012-11-18

Adebayor tacklar Santi Cazorla.

Arsenal körde över Tottenham efter att Emmanuel Adebayor skämt ut sig och blivit utvisad.

Men André Villas-Boas försvarar togolesen och tycker att Tottenham var det bättre laget.

– Vi kontrollerade matchen från den första minuten till den sista, säger ”Spurs” tränare.

Efter slutsignalen gick Tottenhams tränare ut på gräsmattan och tackade sina spelare.

Trots att Arsenal vunnit övertygande med 5–2 menade André Villas-Boas att Tottenham varit det bättre laget i det heta derbyt.

– Vi var väldigt, väldigt bra från den första minuten till den sista, både med elva och tio man. Vi kontrollerade matchen från början till slut, sa AVB till the Guardian.

Gav Tottenham ledningen

Tidigare Arsenal-spelaren Emmanuel Adebayor gav Tottenham ledningen och bortalaget såg bekväma ut på Emirates.

Då bestämde sig den opålitlige anfallaren för att – med höga dobbar – fullfölja en brutal satsning mot Arsenals Santi Cazorla, varefter togolesen, efter att ha tilldelats ett solklart rött kort, fick lämna planen.

”Vi hade chansen”

Men Villas-Boas försvarade Adebayor efter matchen och tyckte inte att utvisningen i särskilt hög grad påverkade spelet:

– Det röda kortet ändrade inte matchens karaktär. Vi kände i halvtid att vi hade chansen.

Arsène Wenger hade efteråt svårt att ta sin portugisiske tränarkollega riktigt på allvar:

– Om våra motståndare är i förarsätet från den första minuten till den sista och vi vinner med 5–2, så gör det inte så mycket för mig.