Publicerad 2017-08-12

Liverpool tappade poäng och Chelsea fick stryk.

Manchester City var favoriten som höll för trycket.

Brighton avfärdades med 2–0.

Nykomlingen Brighton höll emot tappert på ett fullsatt Falmer Stadium. Sergio Agüero, David Silva, Gabriel Jesus och Kevin de Bruyne passade, avslutade och pressade, men med 20 minuter kvar att spela stod det fortfarande 0–0 i matchen.

Skulle City likt Liverpool, som bara fick kryss mot Watford, och Chelsea, som åkte på stryk hemma mot Burnley, sälla sig till gruppen av underpresterande storklubbar?

Silva snappade upp bollen

Icke.

För i den 70:e minuten snappade spelfördelaren David Silva upp bollen några meter utanför straffområdet. Spanjoren slog en ljuvlig liten stickare till Sergio Agüero som inte gjorde något misstag när han placerade bollen förbi Mathew Ryan i hemmamålet.

– Det är en målskytt av rang. Det sitter i blodet på honom. Vilken klubb som helst hade velat ha honom, säger Bojan Djordjic, expert på Viasat.

Vackert självmål

Fem minuter senare avgjorde City definitivt matchen. Bortalaget singlade in ett inlägg i straffområdet och Gabriel Jesus satte press på hemmabacken Lewis Dunk. Brighton-spelaren blev så stressad att han – ganska vackert – skallade in 0–2 i eget mål.

Det blev också slutresultatet i matchen.