Leicesters kris växer – förlorade mot Fulham

Publicerad 2023-05-08

Leicesters problem fortsätter växa.

Med bara tre matcher kvar att spela förlorade bottenlaget mot Fulham med hela 5–3.

– Som det ser ut nu åker Leicester ur, säger BBC:s expert Scott Minto.

Nedflyttningsstriden i Premier League fortsätter vara ångestfylld. Med bara fyra omgångar kvar att spela är det framför fyra lag i kampen där två överlever och två åker ur. Leicester City är ett av dem och efter att ha förlorat mot Fulham under måndagen med 5–3 minskar chanserna för Premier League-spel nästa säsong ytterligare.

Jättetavla och missad straff

Redan i den 10:e minuten öppnade Fulham dagens målkonto när Willian slog en frispark som först såg ut att vara ett inlägg, men efter att Leicesters målvakt Daniel Iversen missbedömt bollen totalt letade den sig hela vägen in. Fulham skulle fortsätta rycka och i den 51:a minuten ledde hemmalaget med hela 4-0.

Därefter gav Leicester det ett sista försök, men efter att Jamie Vardy missat en straff i 66:e minuten för att göra 4-2 gick luften ur bortalaget. Fulham vann sedan matchen med hela 5–3, efter två sena reduceringar från bortalaget.

”Visa lite karaktär”

– Jag har svårt att se hur Leicester ska kunna komma tillbaka från det här. De behöver visa lite karaktär. Som det ser ut nu åker Leicester ur, säger BBC:s expert Scott Minto.

Resultatet innebär att det fortsatt är fyra lag inom en poängs avstånd. Everton ligger just nu på 19:e plats på 29 poäng. Nottingham Forest, Leeds och Leicester har alla 30 poäng, där Nottingham har sämst målskillnad men också en match mindre spelad. Både Everton och Nottingham Forest spelar senare under måndagskvällen.