Publicerad 2022-01-01

På väg att skrälla mot Manchester City.

Men Arsenal tappade allt efter en straff och utvisning.

– Hjärnsläpp av Gabriel, säger Glenn Strömberg i Viaplay.

Efter en första halvlek där Arsenal imponerade enormt och tog ledningen med 1–0 genom Bukayo Saka fick Manchester City inte bara en utan två fribiljetter in i matchen.

Först via en tveksamt dömd straff.

Bernardo Silva gick omkull i offensivt straffområde efter att ha blivit dragen i tröjan av Granit Xhaka. Han föll till synes enkelt och domaren Stuart Attwell tänkte först släppa den. Men efter VAR-granskning ändrade han sig och pekade på punkten.

Riyad Mahrez förvaltade straffen till 1–1.

”Riktigt illa”

Kort senare grusades Arsenals segerchanser då den brasilianske mittbacken Gabriel tog sitt andra gula kort på kort tid och visades ut.

– Det är ett hjärnsläpp. Så där får man bara inte göra. De har spelat så bra i en timme och så sätter han sitt lag i den situationen. Det är riktigt illa faktiskt, säger experten Glenn Strömberg i Viaplay.

Sent segermål

Arsenal såg trots detta ut att få med sig en poäng, men i den 93:e minuten kunde Rodri – tillbaka från covid-smitta – hålla sig framme och trycka in 2–1.

Detta var Citys elfte raka seger i Premier League.