Arsenal såg ut att gå mot säsongens första förlust i Londonderbyt mot Chelsea.

Då hämtade man upp ett 2–0-underläge till 2–2.

Leandro Trossard byttes in och blev poängräddare.

Arsenal FC

När Mykhailo Mudryks till synes misslyckade inlägg seglade in i mål bakom David Raya såg det dystert ut för Arsenal.

Chelsea verkade ha kontroll på matchen och med en 2–0-ledning i ryggen såg det tämligen säkert ut.

Då stod hemmamålvakten Robert Sanchez för en målvaktstabbe – som tände hoppet för Arsenal.

Dröminhopp

I den 77:e minuten skickade spanjoren ut en passning rätt i gapet på Arsenals Declan Rice – som inte gjorde några misstag. Mittfältaren skickade in reduceringen till 1–2.

Minuten senare agerade Mikel Arteta genom att bland annat byta in Leandro Trossard. Ett lyckat drag skulle det visa sig.

För i den 84:e minuten stötte han in 2–2 efter ett fint inlägg av Bukayo Saka.

– Det var en perfekt boll. Så fort han fick bollen visste jag att jag behövde löpa, säger Trossard i Viaplay.

”Inte vår bästa match”

2–2 blev också slutresultatet och Arsenal undvek därmed säsongens första förlust.

– Det var inte vår bästa match men det var skönt att komma tillbaka.

– Jag försöker alltid påverka när jag hoppar in. Jag är glad över att det räckte till en poäng här, det var en tuff match, säger poängräddaren.