”Spelar som en rosthög på hjul”

Publicerad 2015-12-12

Toivonen sågas efter ny mållös match

Romelu Lukaku samt Odion Ighalo fortsätter göra mål och Manchester City fortsätter vinna i Premier League.

För svenska PL-hoppet Ola Toivonen går det trögare.

”Ola Toivonen spelar fotboll som en stor rosthög på hjul”, skriver The Times George Caulkin på Twitter efter nionde matchen utan mål för svensken.

Ola Toivonen plays football like a massive chunk of rust on casters, except with a worse first
touch.
Yaya Touré frälste City

Bafetimbi Gomis bröt sin måltorka och trodde att han frälst krislaget Swansea, samt sparkade Garry Monks tillfällige ersättare Alan Curtis, borta mot Manchester City. Men glädjen över kvitteringen i den 90:e minuten blev bara tillfällig. Minuten senare avgjorde Yaya Touré matchen och sköt City till topp i Premier League.

Toivonen sågas

Långt ifrån toppen är Sunderland och svenske Ola Toivonen efter 0-1 hemma mot Watford. Han är lite rostig också, Ola Toivonen, i alla fall inte om vi ska tro George Caulkin. Engelsmannen följer de nordliga Premier League-lagen för The Times räkning och är inte imponerad av den inlånade svensken.

”Ola Toivonen spelar fotboll som en stor rosthög på hjul, men med en sämre förstatouch”, skriver Caulkin på Twitter.

Ighalo stekhet

Kommentaren kom under den första halvleken mellan Sunderland och Watford. Toivonen fick starta matchen men gjorde uppenbarligen inget vidare intryck, i alla fall inte på Caulkin.

Bra intryck gör däremot Odion Ighalo. Den 26-årige nigerianen satte sitt tionde mål för säsongen när han avgjorde matchen för Watford. Det gör Ighalo till en av ligans hetaste målskyttar – i god konkurrens med bland andra Romelu Lukaku.

Borta mot Norwich blev belgaren tidigare på lördagen den förste Everton-spelaren på 40 år att göra mål i sju raka matcher. Det mötet slutade 1-1.