Målsuccé för Blackstenius – men snuvades på hattrick

Imponerade i Arsenals storseger

Publicerad 2023-05-10

Stina Blackstenius inledde Arsenals match mot Brighton med två mål på två minuter.

Men något hattrick blev det inte i 4–0-segern.

Ribban, frilägesmiss och ett bortdömt mål stoppade svenskan från att bli tremålsskytt.

Det hade kunnat bli ett hattrick på fem minuter för Stina Blackstenius.

Den svenska landslagsanfallaren hamnade fri, rundade målvakten och satte bollen i nät efter tio minuters spel. Svenskan vinkades dock snabbt av för offside, men frågan är om hon borde ha blivit det?

– Det ser verkligen ut som att hon är onside men det finns inte VAR i WSL, säger kommentatorn i Viaplays sändning.

Ett godkänt mål blev det inte den gången, men Blackstenius hade redan visat sin målfarlighet.

Två mål på två minuter

I den sjätte minuten kom första fullträffen när hon tog en djupledslöpning på vänsterkanten, fintade bort försvararen som ramlade i backen och placerade in 1–0.

Två minuter senare var det dags igen men denna gång kom målet lite mer till skänks. Brighton-försvaret slarvade i passningsspelet och serverade bollen rakt i gapet på Blackstenius. Svenskan tackade genom att avancera fram några meter och placera in 2–0.

I ribban

I 27:e minuten var Blackstenius nära att till slut få sitt hattrick men från nära avstånd nickade hon rakt i ribban. Minuten senare stod hon för ett solonummer men avslutet gick i burgaveln.

Blackstenius missade även ett friläge i den andra halvleken och byttes ut i den 84:e minuten.

Arsenal vann med 4–0 och efteråt hyllades hon av lagkamraten Victoria Pelova.

– Hon var så bra och kommer göra det (ett hattrick) nästa gång. Hon har självförtroende och jag skulle vara rädd för att spela mot henne. Så jag är glad att jag spelar med henne och kan ge henne bollen, säger Pelova till Sky Sports.

I Brighton spelade svenskorna Julia Zigiotti Olme och Emma Kullberg från start.