Misstänkt spelskandal i Arsenals FA-cupmatch

Publicerad 2023-01-11

Oxfords Ciaron Brown varnades mot Arsenal.

Före matchen skickades mystiska SMS på arenan, enligt Daily Mail.

Nu utreder FA en misstänkt spelskandal.

Arsenal tog en komfortabel seger borta mot Oxford (3–0) och avancerade till fjärde omgången i FA-cupen.

Efter matchen har en specifik situation väckt uppmärksamhet. Den när Oxford-försvararen Ciaron Brown i andra halvlek tog ett gult kort.

Händelsen inträffade i den 59:e minuten där 24-åringen fällde Arsenal-stjärnan Bukayo Saka. Bara fyra minuter senare tog Gunners ledningen.

PLUS: 20 spelare att följa under januarifönstret

Enligt Daily Mail har FA startat en utredning för att granska misstänksamma och avvikande spelmönster på att Brown skulle varnas i matchen.

Uppgifter: Arsenal-supportrar skröt

Ciaron Brown i kamp med Bukayo Saka.

Den brittiska tidningen rapporterar att FA ska ha bevis på att det, före avspark, skickades SMS inne på arenan, där det påstods att Oxford-spelaren skulle ta ett gult kort.

Flertalet spel på tusentals kronor uppges ha placerats. Hur många som är inblandade i den misstänkta spelskandalen framgår inte.

Daily Mail ska även ha pratat med vittnen på arenan som såg flertalet Arsenal-supportrar fira efter att Brown varnades, samt att de skröt om att de hade vunnit ”hundratals pund”.