Uppdaterad 2016-12-14 | Publicerad 2016-12-13

Ett ledningsmål från stekhete Alexis Sanchez.

Men en skalle från Ashley Williams sänkte Arsenal.

Resultat innebär att Chelsea har möjlighet att rycka ifrån ”Gunners” i toppen av Premier League.

– Jag tycker inte att vi förtjänade att förlora matchen med fem minuter kvar på klockan, säger Arsene Wenger, manager för Arsenal, enligt BBC.

Alexis Sanchez har varit het hela hösten. Det har blivit elva mål på 15 matcher från chilenaren.

Anfallaren blev mållös mot Stoke i helgen. Men innan dess gjorde han hattrick mot West Ham och två mål mot Bournemouth.

På Goodison Park visade han vägen för Arsenal. Efter 20 minuter ordnade han 1–0 till bortalaget. Då såg det fint ut för ”Gunners”, som har fin plusstatistik på Everton genom åren.

Sen kvittering från Coleman

Men Seamus Coleman hann kvittera innan domaren Mark Clattenburg blåste av den första halvleken.

Sedan var andra halvlek en jämn historia. Everton jagade ett segermål sent i matchen och i den 86:e minuten – efter en hörna – kunde Ashley Williams från nära håll nicka in 2–1 med skallen.

Arsenal jagade en kvittering och en poäng. Men Everton, som inte hade vunnit på fem ligaomgångar, höll undan och tog sig upp till sjundeplats i ligan. Det var Arsenals första ligaförlust sedan premiären mot Liverpool. Londonklubben hade spelat 14 matcher utan nederlag.

– Jag tycker inte att vi förtjänade att förlora matchen med fem minuter kvar på klockan, men vi sänkte av två nickar. Vi gjorde det svagt på först, och andra kom på en hörna. Vi hade kontroll på Romelu Lukaku, men två försvarare gjorde mål, säger Arsenals manager Arsene Wenger.

– De försvarade sig bra, även när vi kontrollerade matchen. Vi skapade målchanser, men inte tillräckligt många bra chanser. Vi fick kriga hårt. Spelarna är väldigt besvikna.

Chelsea kan rycka

”Gunners” har 34 poäng i ligan, tre poäng bakom serieledande Chelsea. Chelsea spelar mot Sunderland och vid vinst rycker man till sig en sexpoängsledning.

Även Bournemouth och Leicester möttes i kväll. Det blev en hemmavinst för ”Cherries” med 1–0. Marc Pugh gjorde målet för Bournemouth.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se