Trots nio spelares frånvaro gjorde tränaren Roy Hodgson inte ett enda byte.

– De elva som startade gjorde bra ifrån sig, säger Hodgson till BBC.

Under januarifönstret fick Crystal Palace en touch av Skandinavien. Dels anslöt svenske Erdal Rakip från Malmö FF via Benfica. Dessutom blev norrmannen Alexander Sörloth den dyraste skandinaven någonsin när han lämnade Midtjylland för 182 miljoner kronor.

Den sistnämnde fanns med i Palaces startelva borta mot Everton under lördagen. 22-åringen skulle visa sig få en tung eftermiddag.

– I den första halvleken hängde vi med bra, säger tränaren Roy Hodgson efter matchen.

– Men vi gjorde också misstag som vi straffades för.

Sigurdsson inledde målskyttet

Första halvlek slutade mållös, men knappt hade den andra hunnit sättas igång innan Gylfi Sigurdsson sköt in 1–0 bakom Wayne Hennessey. En riktig mardrömsstart på de sista 45 för Hodgsons manskap.

Oumar Niasse såg till att utöka den ledningen kort senare. Cuco Martina skickade in bollen i boxen varpå Niasse snyggt siktade in sig innan han nickade in 2–0.

Det var inte nog där. I den 76:e minuten högg Tom Davies på en retur i straffområdet efter ett rörigt Palace-försvar och drog in även 3–0.

Rakip kvar på bänken

Palace fick in ett tröstmål i slutskedet efter att Ashley Williams tagit med handen inne i boxen. Domaren Jonathan Moss dömde en straffspark som Luka Milivojevic förvaltade till 1–3, som också blev matchens slutresultat.

Skönt för Sam Allardyce, vars lag åkte på en rejäl smäll borta mot Arsenal i den förra omgången (1–5).

Hodgson å sin sida undvek att göra några byten och således blev Rakip kvar på bänken hela matchen.

– Det är frustrerande för tillfället eftersom saker och ting inte har gått vår väg, särskilt när det gäller skador, säger Roy Hodgson.

– Vi har så många borta, inklusive viktiga spelare. De elva som startade gjorde bra ifrån sig.

Swansea fortsätter klättra

Brighton fick med sig en poäng hem efter möte mot Stoke. Heta José Izquierdo gav bortalaget ledningen, varpå Xherdan Shaqiri kvitterade en bit in i den andra halvleken. Stor hjälte blev målvakten Mat Ryan som i slutet räddade Charlie Adams straff och därmed också 1–1.

På Olympiastadion knep West Ham en skön 2–0-seger mot Watford. Nyförvärven från i somras, Javier Hernandez och Marko Arnautovic, stod för målskyttet.

Swansea, som för bara några veckor sedan låg tvärsist i tabellen, fortsätter att gå starkt. I mötet med Burnley kom ännu en trepoängare efter att Sung-Yong Ki gjort matchens enda mål. Därmed ligger Swansea på en bekvämare 15:e plats.