Manchester City

”Tyvärr är jag inte snäll mot honom”

Av: 

Fredrik Jönsson

Riyad Mahrez och Pep Guardiola.
Riyad Mahrez och Pep Guardiola.

FOTBOLL

Riyad Mahrez värvades till Manchester City i somras för 700 miljoner kronor.

Men 27-åringen har ingen plats i laget - vilket Pep Guardiola mår dåligt över.

– Jag är anledningen. Jag är ledsen över det. Det är en spelare vi är nöjda med, men tyvärr är jag inte snäll mot honom, säger Guardiola enligt goal.com.

I mitten av juli blev övergången officiell. Manchester City betalade 700 miljoner kronor till Leicester för Riyad Mahrez. Det är City dyraste värvning någonsin.

Den här säsongen har det blivit 21 framträdanden i ligan, men vid enbart tio tillfällen har han ingått i startelvan. Det har blivit 90 minuter vid fyra ligamatcher den här säsongen.

”Jag är ledsen över det”

Pep Guardiola fick frågor om Mahrez vid tränarens presskonferens inför lördagens FA-cupmatch mot Newport. Spanjoren är ledsen över att han inte har gett rekordköpet mer speltid.

– Jag är anledningen. Han har inte gjort något fel, det beror inte heller på något speciellt, säger Guardiola.

– Jag är ledsen över det eftersom jag tycker han tränar på otroligt bra. Han är en otroligt stor talang, men för tillfället har vi fem anfallare. I senaste matchen fick inte heller Leroy Sane chansen.

”Jag är orättvis”

Mahrez har inte gjort en match från start sedan i slutet av december. Enligt goal.com är 27-åringen missnöjd med speltiden.

– Det är en spelare vi är nöjda med. Men tyvärr är jag inte snäll mot honom. Om jag ska vara ärlig kan jag inte ge honom de minuterna som han förtjänar. Jag är ledsen för det. Det är allt jag kan säga.

Guardiola är övertygad över att Mahrez hade presterat på samma nivå som de andra om han hade fått lika många minuter på fotbollsplanen.

– Jag är orättvis på det sättet. Om han hade fått lika många minuter som de andra spelarna hade han tillhört toppen av Premier League, säger tränaren.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Karlsson: David Luiz stal hela showen

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Manchester City

Pep Guardiola

Riyad Mahrez