Arsenals tunga tapp – hyllade lagkamratens döda mamma

Publicerad 2023-02-11

Leandro Trossard såg ut att bli matchhjälte för Arsenal.

Då kvitterade Ivan Toney och hyllade sin lagkamrat Sergi Canós, vars mamma gått bort.

Vi är alla med dig Sergi”, stod det på tröjan han höll upp.

Arsenal FC

Arsenal kunde till slut få hål på Brentford, men det räckte bara till ett kryss.

Den första timmen var det gästerna som skapade de hetaste chanserna, där Ivan Toney hade ett skott i ribban strax innan paus.

Gabriel Martinelli hade återigen en tung match, och byttes i den 62:a minuten ut mot Leandro Trossard. Ett genidrag skulle det visa sig. För bara fyra minuter senare skulle han ge Arsenal ledningen, när han stötte in 1–0 på pass från Bukayo Saka.

Trossards första i sin nya klubb, och det såg ut att bli en drömeftermiddag för belgaren.

Fina hyllningen: ”Vi är med dig”

Då klev Toney fram och kvitterade med en kvart kvar. Efter målet sprang han ut till bänken och visade upp en tröja där det stod: ”Vi är alla med dig Sergi”.

Tröjan syftade på lagkamraten Sergi Canós (utlånad till Olympiakos) vars mamma gick bort tidigare i veckan.

Canós, som för evigt är inskriven i klubbens historieböcker då han blev deras första målskytt i Premier League någonsin för ett par år sen, mot just Arsenal.

Gunners lyckades aldrig få in segermålet och matchen slutade 1–1. Nu är man sex poäng före Manchester City, med lika många spelade matcher.

– Såklart är det fint att göra målet, men det är en besvikelse att de kvitterar. Det är tufft. Men vi gjorde allt bra, det är svårt att få hål på Brentford, säger Trossard till BBC.