Tredje raka krysset för United – som nollades

Publicerad 2017-12-30

Zlatan Ibrahimovic lämnades utanför truppen och Romelu Lukaku blev utburen på bår efter bara några minuter.

Då blev Manchester United nollat hemma mot Southampton.

– Det är frustrerande, säger José Mourinho.

Zlatan Ibrahimovic hade ingen lyckad afton senast mot Burnley. Svensken fick sin första ligamatch från start sedan återkomsten – men blev utbytt redan efter en halvlek. När Southampton väntade hemma på Old Trafford på lördagen så lämnades svensken helt utanför truppen.

Hans anfallskollega, Romelu Lukaku, fick som vanligt chansen från start – men han hade ingen rolig kväll.

Efter bara tre minuter missade han en drömchans att spräcka nollan, men nickade över i ett bra läge. Bara minuter senare nickade han ihop med Wesley Hoedt och blev liggandes orörlig i gräset. Efter lång tids behandling tvingades belgaren bäras ut på bår.

Enligt Sky Sports missar Lukaku de två kommande matcherna.

Tre raka utan seger

Manchester United, med Victor Nilsson Lindelöf från start, dominerade den första halvleken men hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna. Närmast ett mål var i stället Southampton, då James Ward-Prowse tvingade David De Gea till en bra räddning.

Hemmalaget ville ha straff i den andra halvleken, då en boll träffade försvararen Maya Yoshida på handen.

– Det är frustrerande, speciellt när domaren inte väljer att döma straff. Jag pratade med honom efteråt, men till vilken anledning?, säger José Mourinho, och fortsätter:

– Det är en solklart straff, domaren hade ingen bra match.

I den 82:a minuten, efter en hörna, petade Paul Pogba in bollen i nät framför mål – men han var i offsideposition och målet dömdes korrekt bort.

Zlatan borta en månad

Matchen slutade 0–0 och Manchester United, som nu har tre raka matcher utan seger, fortsätter att tappa poäng mot överlägsne serieledarna Manchester City.