”Uefa kan ändra kritiserade upplägget”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uefa-presidenten, Aleksander Ceferin.
Foto: TT
Uefa-presidenten, Aleksander Ceferin.

Upplägget under EM nästa sommar kan ändra, José Mourinho ber om ursäkt och Premier League-spelare blandar in advokater.

Här är dagens fotbollsrubriker i England.

DAGENS SNACKIS

Daily Mail avslöjar att flera värdnationer, som skulle ha arrangerat matcher i samband med EM 2020, kan dra sig ur. Med anledning av detta ska Uefa ha börjat kika på att ändra upplägget med spridda möten över hela Europa. De förbund som nämns som osäkra är framför allt det spanska och italienska.

Förutom själva viruset, som har drabbat just Spanien och Italien extra hårt, ska arenornas tillgänglighet också vara ett problem. Hampden i Glasgow, Aviva Stadium i Dublin samt Amsterdam Arena har alla events som krockar. Det innebär att det svenska landslaget, som skulle ha spelat i Bilbao samt Dublin, kan flyttas till andra orter.

Enligt Daily Mail är det ingen hemlighet att Uefa-presidenten Aleksander Ceferin redan på förhand ogillade upplägget som han ärvde från föregångaren Michel Platini.

En talesperson från Uefa säger till tidningen att turneringen är tänkt att fortlöpa så som man redan har kommunicerat (den 11 juni till den 11 juli) men medger att spelschemat än så länge inte är spikat.

DAGENS URSÄKT

José Mourinho tvingas be om ursäkt efter hård kritik från regeringen. Det var tidigare i veckan som Spurs-tränaren drog ihop ett gäng spelare och anordnade en träning. Något som strider mot reglerna under lockdown.

En talesperson från regeringen säger: ”Våra riktlinjer är glasklara och gäller alla. Träna på egen hand eller med de i ditt hushåll och håll avstånd på minst två meter. Alla som inte gör detta riskerar någon annans liv”.

Mourinho säger via en talesperson från klubben att han tar på sig misstaget och att det inte kommer hända igen.

DAGENS SILLY

Enligt Sport ska Philippe Coutinho nu vara på väg till England igen. Denna gång är det dock London och Chelsea som gäller. Det handlar om ett lån för spelaren som den senaste säsongen har vistats i Bayern München. Frank Lampard och övriga gängets förhoppning är att det ska inkluderas en köpoption i kontraktet.

DAGENS OFFENSIV

Premier League-stjärnor” har blandat in advokater för att lösa de pågående lönetvisterna. Spelarna motsätter sig klubbarnas rekommendationer att sänka sina löner med 30 procent med motiveringen att ”det finns risk att ägarna utnyttjar coronaviruset för egen vinning”. Nu vill många spelare (exakt vilka preciseras inte) reda ut vilka juridiska rättigheter de har innan man går vidare.

DAGENS KAMPANJ

Den kampanj som har nämnts flitigt den senaste veckan är nu officiellt igång. Bakom initiativet står lagkaptenerna i Premier League-klubbarna, med Jordan Henderson som främste pådrivare. Målet är att dra in över 20 miljoner pund till den brittiska sjukvården.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN