Knallen: Brentford besegrade Arsenal

Pontus Jansson inblandad i mål

Brentford skrällde mot Arsenal i Premier League-premiären.

Detta i klubbens första match i engelska högstadivision på 74 år.

– Jag är lite mållös, säger lagets tränare Thomas Frank till Sky Sports.

Brentford hade aldrig tidigare spelat en Premier League-match. Senast laget var uppe i det engelska finrummet hette ligan Football League – och året var 1947.

Efter en lång ökenvandring var det återigen dags under fredagskvällen. I matchen som kickade i gång den nya Premier League-säsongen ställdes man mot storlaget Arsenal direkt.

Men det gav Brentford inte mycket för. En imponerande insats resulterade i en 2–0-vinst för nykomlingen.

– Playoff-finalen är väl ett större klimax och det är tack vare den matchen som de har den här kvällen. Men det är klart att det går att hävda att detta Brentfords största kväll på en i alla fall en mansålder, säger Sportbladets krönikör Erik Niva i Viaplays sändning.

– Det kan inte bli mycket bättre. Brentford vinner välförtjänt, instämmer Sebastian Larsson.

Pontus Jansson, som likt Larsson nyligen valde att avsluta sin landslagskarriär, förärades med kaptensbindeln i vad som även blev hans Premier League-debut.

Pontus Jansson bufflade framför mål

Svensken levererade en stabil insats, och hade inga större problem med att avvärja de anfall Arsenal lyckades skapa. Arsenal var aldrig riktigt nära, utan det flesta farliga chanserna stod Brentford för. 1–0 kom i den 22:a matchminuten när Sergi Canos vandrade in med bollen i straffområdet och behärskat vred in bollen intill Bernd Lenos första stolpe.

– Det känns fantastiskt. Jag har drömt om att göra det första målet här. Fantastiskt för mig, och fantastiskt för min familj som rest hela vägen från Spanien, säger Canos till Sky Sports.

Det andra målet kom efter att längre inkast, där Jansson punktmarkerade Leno i målet. Bollen studsade då fram till danske Christian Nörgaaard, som skallade in den i nät.

– Vi var modiga och förtjänade alla tre poäng, säger Canos.

Hyllades efter rasiststormen

Resultatet är en klar missräkning för Arsenal, som mönstrade samtliga sommarnyförvärv. Albert Sambi Lokonga, Ben White och Nuno Tavares fick göra sina första PL-minuter i Arsenal-tröjan. Den egna produkten Folarin Balogun fick göra sin startdebut.

Laget saknade dock ett par tongivande spelare, då Pierre-Emerick Aubameyang och Alexandre Lacazette drabbats av sjukdom.

Det roligaste i Arsenalväg var när Bukayo Saka fick hoppa in och ta emot publikens applåder. Detta för att visa sin stöttning till 19-åringen efter de rasistiska tillmälen han fick riktade mot sig efter Englands EM-finalförlust.

Pontus Janssons Brentford besegrade Arsenal.
Pontus Janssons Brentford besegrade Arsenal.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.