Äkta hattrick av Erling Braut Haaland

Uppdaterad 2022-08-29 | Publicerad 2022-08-27

Manchester City vände 0–2 till 4–2 hemma mot Crystal Palace – tack vare Erling Braut Haaland.

Norrmannen stod för ett äkta hattrick.

– Det är därför jag är här, för att göra skillnad när det behövs, säger han i Viaplay.

Det muttrades på läktarna i Etihad Stadium efter första halvlek.

Crystal Palace hade ryckt åt sig en 2–0-ledning efter ett olyckligt självmål av John Stones och en kraftfull nick av dansken Joachim Andersen.

Därefter klev Erling Braut Haaland in i handlingarna.

PLUS: Rankar: 20 hetaste övergångarna i Premier Leagues historia

Äkta hattrick av Haaland

Efter att Bernardo Silva reducerat i den 53:e minuten slog norrmannen till med tre raka mål i andra halvlek – ett äkta hattrick.

2–2 nickade han in, känsligt framspelad av Phil Foden.

Vid 3–2 befann han sig på rätt ställe vid rätt tillfälle och bredsidade enkelt in bollen från nära håll.

4–2 kom efter att han tagit emot bollen i farten och kyligt placerat in bollen trots hård uppvaktning av försvararna.

Stående ovation

I matchminut 84, tre minuter efter att han fullbordat sitt 13:e hattrick i karriären, byttes Haaland ut till en stående ovation.

Han toppar skytteligan i Premier League med sex mål på fyra matcher.

– En riktigt skön känsla. Ett stolt ögonblick för mig och min familj, säger Haaland i Viaplay efteråt.

22-åringens pappa Alf Inge Haaland gjorde 18 mål i Premier League under sin karriär.

– Han kommer förmodligen påpeka att han har gjort fler mål i Premier League än mig, så jag ska jaga det!