”Vardy planerar dra Rooney inför rätta”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:

LONDON. ”WAG WAR” fortsätter förtrolla England och Arsenal kan byta ut Mesut Özil mot en sydkorean.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

Foto: TT

DAGENS SNACKIS

Det var inte bara engelsmännen som kastade sig över fotbollsfrusstoryn som briserade under gårdagen. Coleen Rooneys tweet där hon berättade om sin detaljerade plan för att avslöja en läcka i hennes bekantskap via sociala medier har retweetats 52 000 gånger och har närmare 300 000 gilla-markeringar.

Rebeckah Vardy är, föga förvånande, inte särskilt nöjd över hur Rooney har hanterat situationen. Duon lärde känna varandra i samband med EM 2016 och har sedan dess varit bekanta. ”Rebeckah förstår inte varför hon skulle läcka storys från Instagram när hon bara kan berätta verkliga historier från deras liv”, säger en nära källa till Daily Mail. Förutom att publicera ett eget försvarstal (där Vardy skyllde på att andra har tillgång till hennes konto) kan det nu bli rättsliga påföljder. Hennes rättsliga team påstås ha inlett en förundersökning ”som ska bevisa Vardys oskuld”.

Att aktionen skulle grunda sig i avundsjuka från Rooneys sida gentemot Vardy avfärdas starkt av nära vänner till den förstnämnda. ”Coleen har aldrig varit intresserad av sitt varumärke, så det är ren nonsens”, säger en källa till Mirror. Trots det är Coleen Rooney värd omkring 160 miljoner kronor och hennes man Wayne över en miljard kronor. En liten summa jämfört med paret Vardys förmögenhet som beräknas ligga på runt 100 miljoner kr.

DAGENS SILLY

Arsenal är sugna på att ”göra-en-Tottenham” vilket i det här fallet innebär att värva en sydkoreansk spelare. Det är Hwang Hee-Chan som sägs intressera Londonklubben efter sina prestationer i Champions League med Salzburg. Den offensiva spelaren låg bland annat bakom upphämtningen mot Liverpool från 0–3 till 3–3 (som slutade med förlust 3–4).

DAGENS ÖZIL-MYSTERIUM

Samtidigt som Arsenal spanar efter nya spelare att värva är en annan orolig för att han kan behöva lämna. Många är de som har försökt lista ut varför Unai Emery ständigt väljer bort Mesut Özil ur trupperna till samtliga tävlingsmatcher. Mirror skriver att tysken helt enkelt inte har imponerat på träningarna och att det är troligt att han är på väg bort. Något som Özil inte vill själv, enligt tidningen.

Foto: Twitter
Bernardo Silvas tweet om Benjamin Mendy

DAGENS BERNARDO

Bernardo Silva försatte sig själv i en minst sagt onödig sits efter att ha skickat en rasistisk nidbild till lagkamraten Benjamin Mendy via Twitter. FA valde att anmäla City-spelaren som skulle ha bemött anklagelserna under gårdagen. Nu har datumet flyttats fram till den 21 oktober.

DAGENS WOLVES

Wolverhamptons Europa League-möte med Slovan Bratislava den 24 oktober kommer spelas inför tomma läktare. Uefa har avfärdat en skrivelse som den slovakiska klubben lämnade in i ett försök att omvandla beslutet. Det hela grundar sig i rasistiska sånger i samband med Slovans möte med grekiska Paok i augusti.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.