”Måste ogilla honom om de nämner Zlatan”

Klopps irriterade svar: Speciellt inte med en svensk anfallare

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Erling Braut Haalands 28 mål på 21 matcher har gett eko i fotbollsvärlden.

Nu hyllas 19-åringen av Liverpools tränare Jürgen Klopp – som dock föraktar de jämförelser som gjorts mellan norrmannen och en viss svensk anfallare.

– Det måste vara folk som inte tycker om honom som jämför honom med Zlatan Ibrahimovic, säger Klopp enligt norska TV2.

Manchester United, Juventus och Borussia Dortmund påstås alla undersöka möjligheterna att värva Red Bull Salzburgs norske succéanfallare Erling Braut Haaland i januari. Men 19-åringen har ytterligare en stor beundrare i Liverpools tränare Jürgen Klopp.

”En superspelare”

Inför tisdagens Champions League-möte mellan Liverpool och Red Bull Salzburg hyllar Klopp sin motståndare stort.

1 av 3 | Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN

– Han är en super, superspelare. Han är bara 19 år och det kan du se på hans målgester men på alla andra sätt är han mycket mogen. Han är fysiskt färdigutvecklad, snabb, teknisk och en väldigt bra avslutare. Så ja, en superspelare. Jag kan inte säga något annat, säger Klopp till norska TV2.

”Som om en boxare jämförs med Ali”

När tysken får frågor om Haaland påminner om svenske Zlatan Ibrahimovic, en jämförelse som använts flitigt den här säsongen, ryter Klopp dock ifrån.

– Jag menar att det inte finns någon som helst poäng med det. Det måste vara folk som inte tycker om honom som jämför honom med Zlatan Ibrahimovic. Om till exempel en boxare hade jämförts med Muhammad Ali så hade det inte varit rättvist. Du kan vara en vidunderlig boxare utan att var en Muhammad Ali eller Floyd Mayweather. Så det finns ingen grund till att jämföra Haaland med Zlatan, och speciellt inte med en svensk anfallare.

Återstår att se vem Haaland påminner om i tisdagens Champions League-möte med Liverpool. En hel del klubbar lär i alla fall försöka beskriva honom i sina scoutrapporter då anfallaren dessutom påstås ha en utköpsklausul på blott 213 miljoner kronor i kontraktet med Red Bull Salzburg.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.