Publicerad 2017-12-17

Liverpool kunde utan större problem hämta hem tre poäng i Bournemouth.

Fyra fullträffar och fyra olika målskyttar blev det för Jürgen Klopps lag.

– Jag njöt av den här insatsen, jag är oerhört nöjd, säger tränaren.

Jürgen Klopp har roterat flitigt i Liverpools startelvor den senaste tiden. I bortamötet med Bournemouth flyttades Philippe Coutinho upp från mittfältet och bildade anfall tillsammans med Roberto Firmino och skytteligaledaren Mohamed Salah. Sadio Mané, som startade i 0–0-mötet med West Bromwich tidigare i veckan, var placerad på bänken under hela matchen.

– Det är inte svårt (att utelämna spelare), säger Klopp.

– Jag är inte här för att fira min trupp. Jag gillar dem, men mot West Brom lyckades de inte träffa mål en enda gång....

Soloräd av Coutinho

Coutinho hade den första heta målchansen när han efter tio minuter skruvade en frispark i stolpen. Brassen fick sin revansch en kort stund senare då han läckert drev bollen förbi flera motståndare i straffområdet innan han avslutade på egen hand. Skottet smet in bakom målvakten Asmir Begovic till 1–0.

Därmed har Coutinho varit direkt involverad i 14 mål på sina 10 senaste bortamatcher (åtta mål och sex assist). Ett imponerande facit för 25-åringen som ständigt omgärdas av flyttrykten, främst med destination Barcelona.

I den 25:e minuten räddade Firmino en hörnspark på kortlinjen och fick in bollen framför Bournemouth-målet. Mittbacken Dejan Lovren kastade sig fram och språngnickade in utökningen.

Salah med 14:e målet

Salah passade på att göra sitt 14:e mål strax innan paus. Egyptiern sprang först fint i djupled på högerkanten, vek inåt vänster och sköt in även 3–0.

Liverpool hade inga problem med att behålla ledningen i den andra halvleken, i stället såg man till att bättra på siffrorna än mer. I den 66:e minuten nickade Firmino in 4–0, vilket också blev matchens slutresultat.

– Vi hade kunnat göra fler mål men vi gav inte bort så mycket så det var välförtjänt, säger en nöjd Klopp och tilllägger:

– Första målet var fantastiskt, och det tredje var ren världsklass.

Därmed kliver Klopps mannar om Arsenal i tabellen som ny fyra. Eddie Howes Bournemouth lever farligt i den undre delen och är bara en poäng från nedflyttningsplats.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se