City gick förbi Liverpool efter straffblundern

Publicerad 2017-05-13

Manchester City räddades av Riyad Mahrez straffblunder.

En miss som andra storklubbars supportrar lär vilja glömma.

City vann med 2–1 mot Leicester och sätter press på Liverpool, Arsenal och Manchester United i kampen om Champions League-platserna.

Manchester City gjorde en stark första halvlek mot Leicester och gick fram till 2–0 efter mål av David Silva och Gabriel Jesus. Då såg matchen avgjord ut.

Men det blev nerver.

Snyggt mål av Okazaki

Shinji Okazaki svarade med ett klassmål några minuter senare. Han sköt in 2–1-reduceringen med ett fint volleyskott.

Med kvarten kvar fick Leicester ett ypperligt läge att kvittera på Etihad. Riyad Mahrez stoppades av Gael Clichy och domaren Robert Madley pekade på straffpunkten.

Träffade stödjebenet

Mahrez stegade upp för att ta hand om straffsparken. Men det gick inte bra för 26-åringen.

Tittarna fick se en sällsynt straff. Mahrez satte straffen, men han rörde bollen två gånger på vägen fram. Mahrez kom fel när han sköt bollen med vänsterfoten så bollen träffade stödjebenet.

Domaren Robert Madley valde att döma bort målet. Ett tråkigt besked för de supportrar som håller på Liverpool, Arsenal och Manchester United. City höll undan och vann med 2–1 och tog därmed tre viktiga poäng i kampen om Champions League-platserna nästa säsong.

De tre första lagen i Premier League går direkt till gruppspelet i Champions League. Chelsea och Tottenham är redan klara för turneringens gruppspel.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se