Diego Costa frälste Chelsea i derbyt

Uppdaterad 2016-08-16 | Publicerad 2016-08-15

Avgjorde premiären mot West Ham i slutskedet

Chelsea blev de stora vinnarna i årets första Londonderby.

På Stamford Bridge kunde hemmalaget besegra West Ham med 2-1 efter att Diego Costa avgjort matchen i slutskedet.

– Det är ett exakt Zlatan-skott. Vinkeln i det är perfekt, säger experten Ola Andersson i Viasat.

Hemmalaget, med nyförvärvet N’Golo Kanté i startelvan, dominerade den första halvleken och skapade sig flera fina chanser att ta ledningen i Premier League-premiären mot West Ham.

Allra närmast kom mittbacken Branislav Ivanovic som efter knappa kvarten spelad så när kunde överlista Adrin i West Ham-målet från nära håll.

Hazard från straffpunkten

Oscar föll i straffområdet i mitten av den första halvleken efter att ha blivit upphakad av Winston Ried, men domaren Anthony Taylor friade.

Men bara två minuter efter paus skulle Taylor peka på straffpunkten.

Cesar Azpilicueta snodde åt sig bollen från Michail Antonio som i situationen senare fällde backen i straffområdet. Eden Hazard placerade säkert in straffen i mål.

Diego Costa blev hjälte

West Ham, som inte haft ett enda skott på mål på de inledande 60 minuterna kvitterade genom James Collins, som fick göra sitt första mål på över ett år.

Men hemmalaget vägrade tappa greppet om matchen – och det var Diego Costa som skulle få huvudrollen.

Med en minut kvar av ordinarie tid fick anfallaren bollen av Michy Batshuayi strax utanför straffområdet, tittade upp och placerade in 2-1 till vänster om Adrian.

– Det är ett exakt Zlatan-skott. Det är inte den här jätterena träffen och inte den jättehårda, men vinkeln i det är ju helt perfekt. Ett jättefint mål, säger experten Ola Andersson i Viasat.

West Ham tryckte på för en kvittering men Chelsea kunde hålla undan och vinna årets första Londonderby.

Därmed blev Antonio Conte en vinnare i sin tävlingsdebut som tränare i klubben.

– I dag är jag glad för mina spelare. Vi förtjänade segern och nu kan vi börja förbereda oss för nästa match, säger Conte till Sky Sports efter matchen.