Nemanja Vidic: ”Jag vill bli manager i Man United”

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Foto: Luca Bruno / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Nemanja Vidic vägrar kritisera José Mourinho.

Anledningen? Fotbollsexperten, tillika Manchester United-legendar, vill ta över portugisens jobb.

– Som någon som i framtiden vill bli manager vore det inte rättvist av mig att kritisera Mourinho, säger den pensionerade mittbacken.

Manchester United åkte på en klar förlust i söndagens derby mot City i en match där spelet lämnade en del i övrigt att önska från José Mourinhos manskap.

Hemmalaget på Etihad Stadium vann med 3–1 och i beIN Sport gästade den serbiske förre storbacken Nemanja Vidic som studioexpert.

37-åringen, som bland annat vann fem ligatitlar och Champions League under sin åtta år långa sejour i Manchester United, vill dock inte gå för hårt åt ledarskapet i sin förra klubb.

Detta trots en blygsam åttondeplats i tabellen och ett spel som knackar ordentligt.

– Om Mourinho fortsätter att vinna så skulle jag som supporter inte bli arg om vi vann tio matcher i rad med det här spelet, säger Vidic enligt The Mirror.

”Det vore inte rättvist”

Mer vill han dock inte analysera Mourinho som tränare. Nemanja Vidic anser att det vore opassande – eftersom han en dag vill ta över portugisens jobb.

– Ärligt talat, i framtiden skulle jag vilja vara managern. Jag skulle vilja säga att jag kan saker, säger Vidic och tillägger:

– Som någon som i framtiden vill bli manager vore det inte rättvist av mig att kritisera Mourinho.

Vidic hävdar dock att om man anställer Mourinho är det just den fotbollen som Manchester United presterar för tillfället som man får räkna med.

– Han är manager och har vunnit massor av titlar. Det är inte det Manchester som vi är vana att se. Det är Mourinhos Manchester och när han kom till klubben så måste man acceptera att han är managern som kommer spela den här sortens fotboll.

Nemanja Vidic avslutade sin karriär i Inter och la skorna på hyllan vid årsskiftet 2015–2016.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.