Publicerad 2015-03-15

London-klubben på offensiven efter poängtapp

Absolut inte straff, basunerade Chelsea ut.

Absolut straff, sade Bojan Djordjic i Viasats studio.

Efter 1-1 mot Southampton kan José Mourinho damma av sitt gamla kampanj-tal igen.

José Mourinho har känt sig förfördelad hela säsongen av de engelska domarna. Portugisen har till och med talat om att det pågår en kampanj mot Chelsea. Efter 1-1 mot Southampton var 52-åringen försiktig.

– Den enda åsikt som räknas är (domaren) Mr Mike Deans, säger Mourinho kort.

”Tog bollen först”

Gästande Southampton fick med sig en poäng efter 1-1 mot ligaledaren. Dušan Tadić rullade in kvitteringen från straffpunkten efter att Sadio Mané fallit i straffområdet i närkamp med Nemanja Matic.

– Vi förtjänade poängen. Vi har lite tur i slutet men vi spelade bra och visade att ingen kan slå oss när vi spelar så här bra, säger Tadic.

”Repriserna visat att Matic glidtackling tog bollen först i straffsituationen”, skriver Chelsea till sina 5,3 miljoner följare på Twitter.

– Visst Matic är på bollen men han är på honom innan. Man kan inte klandra Mike Dean för att han blåser straff. Det var straff när vi såg det live och det är straff efter repriserna också, säger Bojan Djordjic som gästade Viasats studio.

Leder med sex poäng

Matic riskerade sedan att bli utvisad i andra halvlek men då friade Dean. Trots en intensiv Chelsea-press hela andra halvlek höll Southampton undan och matchen slutade 1-1. John Terry var en av många Chelsea-spelare som brände jättechanser när han missade två gånger om på tilläggstid men Diego Costa blev hemmalagets ende målskytt.

Resultatet innebär att Chelsea leder ligan på 64 poäng, sex före Manchester City och dessutom med en match mindre spelad än Manchester-klubben. Southampton står på 50 poäng och fortsätter jakten på fjärdeplatsen som Manchester United har med 53 pinnar inför deras möte med Tottenham på söndagskvällen.