Jonas Olsson målskytt mot Liverpool

Publicerad 2015-12-13

"Firade kanske lite för mycket"

Olssons 2-1-mål mot Liverpool.

Jonas Olsson var minuter från att bli matchhjälte för sitt West Bromwich och tysta Anfield.

Men Liverpool kvitterade i den 96:e minuten, och räddade poäng.

Liverpool FC
Olsson jublar efter sitt mål.

West Bromwich, med Jonas Olsson från start, hamnade i underläge borta mot Liverpool när Jordan Henderson visade att han är tillbaka på allvar efter sin skada.

Philippe Coutinho slog ett inlägg som nickades ner av Adam Lallana – till en framrusande Henderson som i steget sköt in 1–0 från nära håll.

Olsson mål på hörna

Men gästerna tog snart tillvara på ett misstag i hemmalaget. Craig Dawson kvitterade sedan Simon Mignolet inte lyckades rensa bort bollen på hörna.

Därefter var det Jonas Olssons tur. Svensken tryckte in bollen på en frispark – men målet dömdes korrekt bort på grund av offside.

– När jag gjorde mål kollade jag mot linjemannen. Jag såg ingen flagga, så jag firade. Kanske lite för mycket. Men jag såg på reprisen att det var offside, så det var rätt dömt, säger Jonas Olsson i Viasat.

Och han skulle få sin revansch.

I den 73:e minuten rusade han mot den första stolpen på en hörna och nickade in ledningsmålet.

Origi räddade poäng för Liverpool

Jonas Olsson såg länge ut att tysta Anfield, men i 96:e minuten kom kvitteringen. Divock Origi, som ersatte skadade Lovren i den 79:e minuten efter hans otäcka skada, satte 2–2-målet.

– Vi gjorde det bra tycker jag, det är en bra poäng för oss. Men visst, när de får ett mål på det sättet känns det som att förlora poäng, säger Olsson.