Men Chelsea fick ”bara” 0–0 hemma mot Fulham.

Krisande Chelsea har värvat 16 spelare till en kostnad av totalt 7,5 miljarder under säsongen, men trots det uteblir resultaten för Graham Potters mannar.

Skadeproblem har varit en av orsakerna, underprestationer en annan.

I fredagens London-derby mot Fulham fick två av de senaste miljardköpen – Mykhailo Mudryk och Enzo Fernández – chansen från start.

Men den sistnämnde hade en tuff kväll på jobbet.

Utbytt i paus

Efter en svag första halvlek där ukrainaren hade noll avslut, noll vunna tacklingar, noll skapade chanser, noll lyckade dribblingar och noll passningar in i motståndarens straffområde, blev han utbytt redan i paus.

Efteråt förklarade Graham Potter varför.

– Han var kraftigt förkyld, säger han.

Det ska påpekas att Mudryk inte spelat tävlingsfotboll på hela vintern. Senast han gjorde 90 minuter var den 23 november. Förrförra helgen fick han ett 30 minuter långt inhopp mot Liverpool (0–0). Nu fick han sin startdebut, som alltså bara varade i 45 minuter.

– Han är fortfarande i en fas där han behöver bygga upp sina minuter, så vi måste vara försiktiga, sa Potter inför matchen.

James tillbaka

Förutom Mudryk misslyckade startdebut kan vi konstatera att Reece James är tillbaka från skada. Högerbacken fick nöja sig med knappt 60 minuters speltid innan han byttes ut.