På tisdagskvällen blev han Liverpools yngste målskytt genom tiderna – och sköt klubben vidare till semifinal i ligacupen.

Tidigare i veckan kom beskedet att lagets kanske bäste spelare den här säsongen, Philippe Coutinho, blir borta i fem till sex veckor.

Dessutom dras Adam Lallana, Daniel Sturridge och Roberto Firmino med lindrigare skadekänningar.

Tur då att det finns andra spelare som kan kliva fram.

Historiskt mål

En av dem heter Ben Woodburn, är 17 år och 45 dagar gammal – och numer också Liverpools yngste målskytt genom alla tider.

I den 81:e minuten suddade han ut Michael Owens tidigare rekord med 100 dagars marginal genom att trycka in 2-0 bakom Leeds-målvakten Marco Silvestri.

”Jag blir alltså av med ännu ett rekord! Grattis Ben Woodburn”, skriver Owen på Twitter.

– Jag är väldigt glad för Bens skull, säger tränaren Jürgen Klopp.

Samtidigt manar han till lugn.

– Jag hoppas att ni (medierna, reds.anm) inte tar i från tårna nu. Nöj er med att skriva så här: ”Målskytt – Ben Woodburn”. Okej?, säger Klopp och flinar enligt klubbens officiella hemsida.

Debuterade i helgen

Det här var 17-åringens andra framträdande i A-laget.

Debuten kom så sent som i lördags, då han byttes in i den 92:a minuten i 2-0-segern mot Sunderland i ligan.

Divock Origi satte 1-0-målet och fanns även med i uppbyggnaden av anfallet till Woodburns 2-0-mål.

Även Hull är vidare till semifinal.

Detta efter ett jättedrama mot Newcastle.

Matchen gick till förlängning där Mohamed Diamé gav Newcastle ledningen med 1-0. Men Hull kunde – trots att man var en man mindre – kvittera till 1-1 genom Robert Snodgrass och ta matchen till straffar där man alltså gick segrande.