Olsen på bänken – i konkurrentens mardrömsmatch

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2018-07-26

Robin Olsen fanns med på avbytarbänken.
Då fick den svenske, nyblivne Roma-målvakten, se konkurrenten ha en mardrömsmatch.
Antonio Mirante släppte in fyra mål – på en halvlek.

I måndags kväll landade Robin Olsen i Rom för att skriva på ett femårskontrakt för Serie A-jätten Roma.

Dagen därpå presenterades han officiellt av klubben och blev därmed den dyraste svenska målvakten genom tiderna.

De hektiska dygnen för Olsen intensifierades ytterligare när han sedan flög till USA för att ansluta till sin nya klubbs försäsongsturné.

Dubbla tvåmålsskyttar

Och redan i natt fanns den svenske landslagsmålvakten med i Romas trupp som mötte Premier League-klubben Tottenham på Qualcomm Stadium i San Diego.

Det blev förvisso inget spel, men från avbytarbänken fick Olsen se konkurrenten Antonio Mirante, 35, ha en minst sagt jobbig match.

Roma fick dock en drömstart med Patrik Schicks ledningsmål redan i den tredje minuten, men sedan var det roliga slut.

Fyra insläppta – på fem skott

Tottenham-anfallaren Fernando Llorente såg till att vända på matchen med två fullträffar innan Lucas Moura inte ville inte vara sämre, utan gjorde både 3–1 och 4–1 till ”Spurs”.

Samtliga mål i den första halvleken.

I den 83:e minuten byttes Mirante ut, Daniel Fuzato ersatte, och efter matchen kunde Robin Olsen konstatera att Roma släppt in fyra bollar på fem skott.

I nästa match, den 1 augusti, ställs Roma mot Barcelona och då kan Olsen få göra sin debut mellan stolparna.