Inget mål för Alexander Isak.

I stället var det Evan Ferguson, 18, som stal showen.

Irländaren stod för ett hattrick i Brightons 3–1-seger över Newcastle.

Det var en tung kväll för Alexander Isak och hans Newcastle.

Bortamötet med Brighton slutade med en 3–1-förlust där allt handlade om en viss 18-åring.

Irländaren Evan Ferguson, som spås en ljus framtid, stod för ett hattrick.

Stående ovationer

1–0 kom i mitten på den första halvleken. Newcastles målvakt Nick Pope släppte en retur efter ett hårt skott – och Ferguson klev fram och satte dit returen.

I den 65:e minuten kom tvåan. Ferguson fick ostört ta emot bollen, avancera några meter, för att sedan från distans placera in 2–0. Fem minuter senare fullbordade han sitt hattrick med ett avslut som styrdes i mål via bortaförsvarare.

Ferguson byttes ut i slutminuterna till stående ovationer från sin hemmapublik.

Evan Ferguson

Isak utbytt

Förra säsongen gjorde Ferguson sex Premier League-mål på 19 matcher. I och med sitt hattrick ligger säsongens siffra på fyra mål på fyra matcher.

Ferguson är också den fjärde spelaren att noteras för ett PL-hattrick som 18-åring efter Robbie Fowler, Michael Owen och Chris Bart-Williams.

– Jag är väldigt nöjd (med mitt hattrick), speciellt mot ett sådant lag som spelar i Champions League i år, säger Ferguson i Viaplay.

”En av de bästa”

Evan Ferguson hyllas efter insatsen.

– Han kan bli en av de bästa målskyttarna i Europa, säger tränaren Roberto De Zerbi enligt Daily Mail.

– Jag känner inte till fler unga spelare som är som honom.

Alexander Isak blev utbytt i den 74:e minuten. Callum Wilson satte gästernas reduceringsmål på tilläggstid.

Efter segern ligger Brighton på en fjärdeplats i en haltande tabell. Newcastle ligger på plats 14 med tre inspelade poäng.