London Calling

”Gör allt som krävs för att skydda familjen”

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Säkerhetsvakter patrullerar utanför Pickford-hemmet och Jürgen Klopp ger den senaste skadeuppdateringen.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Jordan Pickford och hans fru har anlitat personligt skydd. Säkerhetsvakterna är en direkt följd av de många dödshot som målvakten har fått efter mötet med Liverpool för några helger sedan. Kritiken har varit hård då Virgil van Dijk, som tacklades av målvakten i den tionde minuten, väntas missa resten av säsongen.

En källa säger följande till Daily Mail: ”Jordan är förbluffad över nivån på hoten som han har mottagit efter matchen. Han är fast besluten att göra allt som krävs för att skydda sin familj”. Förra veckan sågs säkerhetsvakterna patrullera utanför hans hem.

Polisens utredning gällande några av de hotfulla inläggen på sociala medier pågår fortfarande.

DAGENS SKADEUPPDATERING

Jürgen Klopp menar att skadan på Fabinho ”inte ser bra ut” och att det var ”det sista vi behövde”. Brassen, som vikarierar för Van Dijk som mittback, tvingades utgå i den första halvleken mot Midtjylland. Klopp säger att det är ljumsken som spökar: ”Han kände inte av den allt för mycket, han sade att han hade kunnat spela vidare men då utan att sprinta”.

DAGENS STATS

Manchester City besegrade Marseille med 3–0 borta i Frankrike. Det var Premier League-lagets första hållna nolla i en Champions League-match på nio försök. Senaste gången Pep Guardiolas gäng spikade igen målet var mot Dinamo Zagreb i oktober förra året.

DAGENS CITAT I

”När jag tog det här jobbet ifrågasatte många mig. Jag förstod det till viss del eftersom jag var en ung, engelsk tränare med ett år i Derby. Folk är väldigt snabba med att dra sina slutsatser. Men jag kan inte ge mig in i den diskussionen, för om du gör det som manager i Premier League kommer det påverka dig varje dag”, – Frank Lampard är uppenbart trött på kritiken. Chelsea ställs mot Krasnodar under onsdagskvällen.

DAGENS CITAT II

”Jag har valt ut en särskild (kostym) för ikväll. Byxorna är inte så speciella men resten är det. Inte lika utstickande som kostymen mot PSG men den är okej, lite brittisk stil så där”, – (stilikonen) Julian Nagelsmann räds aldrig att klä sig annorlunda. I en intervju med Daily Mail öppnar Leipzig-tränaren även för att träna en Premier League-klubb: ”Det är ett stort mål för mig, antingen Premier League eller La Liga”.

DAGENS SILLY

Visst är det lägligt med tanke på att Manchester United ställs mot RB Leipzig under kvällen men Times skriver att Ed Woodward lär vara särskilt intresserad av en spelare i motståndarlaget. United planerar enligt tidningen att lägga ett bud på mittbacken Dayot Upamecano till sommaren.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Van Basten: ”Han skulle aldrig gått till United”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League

Fotboll

Jordan Pickford

England

London Calling