Liverpool tog viktig seger – närmar sig City

Liverpool vann med 3–1 borta mot Crystal Palace.

Men efterspelet kom att handla om den straff som Liverpool fick på slutet.

”Det är inte straff, aldrig på en miljon år, skriver Gary Lineker på Twitter.

Liverpool FC

Manchester City tappade på lördagen överraskande poäng när man bara fick oavgjort mot Southampton. Därmed fick Liverpool en bra chans att ta in några poäng på ligaledaren.

Och det var ett Liverpool som satte i högsta växeln från start och redan efter åtta minuter nickade Virgil van Dijk distinkt in ledningsmålet för Liverpool.

Efter 32 minuter utökade sedan Alex Oxlade-Chamberlain till 2–0 när han tog ner bollen fint och satte sitt andra ligamål för säsongen.

Palace reducerade

I den andra halvleken var det dock ett helt annat hemmalag och efter ha spelat sig igenom kunde Odsonne Edouard reducera till 2–1 efter 55 minuter.

Men närmare än så kom de inte och i stället fick Liverpool straff efter en lång VAR-granskning med några minuter kvar. Ett beslut som alla inte var helt nöjda över.

”Det är inte alls straff”

– Inte ens Liverpoolsekten kan tycka att det är straff, säger Viaplays expert Bojan Djordjic och får medhåll av kollegan Fredrik Ljungberg.

– Det är inte alls straff, jag förstår inte alls hur de kommer fram till att det är straff, säger han.

Från elva meter var Fabinho säkerheten själv från elva meter och satte slutresultat 3–1 och Liverpool tog sin tionde raka ligasegern mot Palace.

Liverpool tar nu in två poäng på Manchester City och är nio poäng bakom serieledaren med en match mindre spelad.