Agüero gjorde hattrick när City vann

Publicerad 2018-01-20

Bara Wayne Rooney har gjort fler Premier League-mål mot Newcastle än Sergio Agüero.

I kväll gjorde argentinaren hattrick mot favoritlaget.

Före dagens möte hade Sergio Agüero i snitt gjort mål eller assist var 49:e minut i sina matcher mot Newcastle.

I dag dröjde det bara 35 minuter innan argentinaren hittade rätt. Agüero luggade in 1–0 på De Bruynes inlägg från vänsterkanten.

I andra halvlek satte argentinaren 2–0 på straff efter att Raheem Sterling gått omkull.

Förkrossande bollinnehav

Manchester City dominerade matchen och hade i mitten av andra halvlek förkrossande 86 procent av bollinnehavet.

Det hindrade dock inte att Newcastle från ingenstans kunde reducera. Ciaran Clark frispelade Jacob Murphy som vackert chippade bollen över Ederson.

Diame var sedan nära att kvittera, men den gången räddade Citymålvakten.

I den 83:e minuten fullbordade Agüero sitt hattrick efter ett väldigt vackert förarbete av Sané.

Matchen slutade 3–1 till Manchester City, som inte har förlorat mot Newcastle på de senaste 21 mötena mellan lagen. City leder ligan tolv poäng före lokalrivalen United.