Liverpool vände och vann – efter dubbla drömmål

Uppdaterad 2023-12-04 | Publicerad 2023-12-03

Sju mål, en sen vändning och dubbla drömmål.

Det blev, minst sagt, en underhållande historia när Liverpool vände och vann hemma mot Fulham med 4–3.

– Vi grävde djupt och hittade en väg att vinna, säger Trent Alexander-Arnold till BBC.

Trent Alexander-Arnold, som har blivit smått kritiserad under den senaste tiden, inledde söndagens målkalas med en vacker frispark i den 20:e minuten som gick via kryssribban och sedan via Fulhams målvakt, Bernd Leno, och in.

Målet skulle efter en senare videobedömning tas ifrån backen, och istället skrivas som självmål, men Liverpoolbacken själv ville inte släppa äran för målet.

– Tekniskt sett fick jag inte målet, men jag tar åt mig äran för det. Det är fint när en frispark tar via ramen och in. En riktigt fin träff, om jag får säga det själv, säger han till BBC.

Gjorde sitt första Liverpoolmål

Fulham kvitterade bara fem minuter senare genom den före detta Liverpoolspelaren Harry Wilson, men glädjen blev kortvarig. I matchminut 39 skulle Alexis Mac Allister göra sitt första mål i Liverpooltröjan på ett minst sagt spektakulärt sätt.

Argentinaren drog till på halvvolley från distans, och bollen steg hela vägen upp i det bortre krysset.

Alexis Mac Allister med en fullträff.

– Vi har sett Mac Allister göra drömavslut och drömmål tidigare, inte minst i sin tidigare hemmadress i Brighton. Men det här.. Det är otroligt vackert, sa Viaplays expert Saga Fredriksson och fortsatte:

– Kolla den träffen, den är nästan utomjordisk!

Vände och vann

Och målkalaset skulle också fortsätta i den andra halvleken. Med tio minuter kvar av gjorde Fulham vad som då såg ut att bli det avgörande 3–2-målet genom Bobby De Cordova-Reid.

Så blev det inte.

Först kvitterade hemmalaget genom Wataru Endo, som fick göra sitt första Premier League-mål för Liverpool i den 87:e minuten, och bara minuten efter så satte Alexander-Arnold dit det avgörande 4–3-målet.

”Jag är överlycklig. En viktig match och ett viktigt mål för laget. V behövde den här vinsten. I den 87:e minuten såg det inte ut som att vi skulle vinna, men vi grävde djupt och hittade en väg.” säger Alexander-Arnold om vinsten.

Liverpool hakar därmed på Arsenal i toppen och ligger inför Manchester Citys möte mot Tottenham under söndagskvällen på andra plats i ligan.

Trent Alexander-Arnold satte en frispark.