Hodgsons första seger med West Bromwich

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-03-05

Skrällvann midlandsderbyt

West Bromwich hade inte förlorat på tre matcher sedan Roy Hodgson tagit över det sjunkande skeppet.

I dag kom också svenskbekantingens första seger mot Sebastian Larssons Birmingham.

Vinnare för första gången i West Brom.

West Bromwich gjorde sig av med sin förre tränare Di Matteo och sedan Roy Hodgson tagit över har klubben inte förlorat på tre matcher. Efter dagens skrällseger i Midlandsderbyt som var Hodgsons första, är han på väg att rädda klubben från att degraderas.

Larsson bänkad

Birminghams glädje från finalsegern i Carling cup försvann snabbt när vardagen var tillbaka i ligan och Sebastian Larsson var bänkad hela matchen. Svenskmötet uteblev därför trots att Jonas Olsson var på planen för sitt West Brom.

Ful tackling vid 1–0

Youssouf Mulumbu gav Olssons West Bromwich ledningen efter att ha offrat ett halvt ben. Det var i den andra halvleken som allting hände och Birmingham svarade bara två minuter efteråt med en kvittering.

Men tio minuter så smällde James Morrison in 2–1 med ett långskott och West Bromwich vann till slut med 3–1 efter att Paul Scharner nickat ur nästan ingen vinkel alls.