Uppdaterad 2016-03-03 | Publicerad 2016-03-02

United-jubel.

Har det vänt för Louis van Gaal?

Trots mängder av skador har Manchester United plötsligt börjat rada upp vinster.

Efter ännu en seger, mot Watford, finns det till och med anledning att börja drömma om en Champions League-plats.

Han har varit hela Premier Leagues mest pressade manager ända sedan José Mourinho fick sparken av Chelsea i mitten av december. Det till och med basunerades ut att Louis van Gaal skulle få sparken mitt under brinnande (fiasko)säsong och ersattas av nyss nämnde portugis.

Radar upp segrar

Men ”LVG” är kvar.

Och nu börjar segrarna ticka in.

22 februari körde United över Shrewsbury i cupen, 25 februari vände man underläge mot danska Midtjylland i Europa League efter seger med 5-1, i söndags besegrade man rivalen Arsenal med 3-2 trots mängder av skador – och på onsdagen kom nästa seger.

United – som fick tillbaka Anthony Martial men som gav succémannen Marcus Rashford, 18, fortsatt förtroende som central anfallare – var illa ute mot Watford i den första halvleken. Odion Ighalo missade inte bara ett utan två gyllene lägen att ge gästerna ledningen, men i den 83:e minuten kom i stället det förlösande segermålet för ”The Red Devils”.

Juan Mata klev fram och blev stor matchjälte.

Nära CL-plats

Matchen slutade alltså 1-0 och resultatet gör att Manchester United käkar ikapp stadsrivalen Manchester Citys tidigare stora försprång. Just nu är det bara målskillnad som håller United borta från fjärdeplatsen, som kan innebära Champions League. City har dock en match mindre spelad.