Snuvas på priset – av säsongens sista spark

Uppdaterad 2016-05-18 | Publicerad 2016-05-17

Kanske var det symptomatiskt för Manchester Uniteds säsong.

Sista matchen var vunnen, 25 sekunder återstod och David de Gea gick mot det ärofyllda priset Guldhandsken.

Då styrde Chris Smalling bollen i eget mål.

Premier League skulle ha avslutats i söndags, men mötet mellan Man United och Bournemouth sköts upp två dygn efter att en bombattrapp hittats på Old Trafford.

Oredan verkade ha påverkat spelarna, som på tisdagen bjöd på en blodfattig och håglös förstahalvlek.

Tvåa bakom Henry

Den enda delikatessen kom i minut 42, då Juan Mata och Anthony Martial väggade sig igenom på vänsterkanten. Fransmannen slog ett lågt inspel som Marcus Rashford hoppade över och Wayne Rooney smällde in.

Ligamålet var Rooneys hundrade på Old Trafford, vilket gör honom till den andre efter Thierry Henry att nå tresiffrigt på hemmaplan i Premier League.

Matchens sista anfall...

I andra halvlek var underhållningsvärdet högre. Antonio Valencia nickade ner ett inlägg som Rashford pressade in till 2–0. Med tre minuter kvar chippade Rooney fram bollen till Ashley Young, som bröstade ner och satte 3–0.

Hade matchen slutat så vore det David de Geas sextonde nolla för säsongen. Den noteringen hade gett spanjoren Golden Glove – Guldhandsken – ihop med Arsenals Petr Cech.

Men nejdå, det här är inte Uniteds säsong och inte heller den trofén fick deras spelare vinna. I matchens sista anfall sköt Bournemouths Max Gradel via Uniteds Chris Smalling in i mål.

Cupfinal på lördag

3–1-segern gör att United slutar femma i Premier League, vilket ger en direktplats till Europa League. Nu återstår en uppgift innan de kan runda av säsongen: på lördag väntar Crystal Palace i FA-cupfinalen på Wembley, vilket är en repris på finalen år 1990. Den gången vann United.

– Nu ska vi hämta hem FA-cupen till er. Ni förtjänar det, sa tränaren Louis van Gaal till publiken efter matchen.

Se mer klipp och höjdpunkter på Viasatsport.se.