Uppdaterad 2013-10-30 | Publicerad 2013-10-29

Chelsea fick hjälp – igen

En misslyckad bakåtnick gav Chelsea segern mot Manchester City.

Mot Arsenal hände det igen.

Cesar Azpilicueta förvaltade försvarstabben och sköt Chelsea vidare i ligacupen.

Mourinho utbytte några ord med Arsenals syndabock under matchen.

I söndags sköt Fernando Torres segern till Chelsea efter en jättetabbe av Mancenster City-försvaret i slutminuten. Chelsea skickade upp en slumpboll som försvararen Matija Nastasic skulle nicka hem till Joe Hart. Målvakten hade dock lämnat målet, vilket resulterade i att Nastasics nick gick förbi City-keepern och rakt till Torres som fick öppet mål.

Mata ökade på

I ligacupmatchen mot Arsenal hände det igen. Carl Jenkinson skulle nicka hem till målvakten Lukasz Fabianski, men bollen gick i stället till Cesar Azpilicueta som satte 1-0 i den 25 minuten.

I den andra halvleken ökade Juan Mata på till 2-0 efter att han fått bra träff på bollen.

Nicklas Bendtner, som fick chansen från start, byttes ut i den 67:e minuten. Men Arsenal förblev mållöst och Chelsea är vidare i ligacupen.

– Segern är väldigt viktig för vårt självförtroende. Efter att ha slagit Manchester City och Arsenal den här veckan känner vi oss starka eftersom det är väldigt bra lag, säger Mata enligt AP.

Manchester United vann tisdagens möte mot Norwich med 4–0.