Drogba sänkte Arsenal – buades ut

Publicerad 2013-08-04

”Det var typiskt Drogba”

Ränderna går aldrig ur.

Didier Drogba, 35, agerade än en gång Arsenal-dödare när Galatasaray vände och vann Emirates cup.

Efter matchen svarade han på publikens burop med en kaxig gest.

– Helt ärligt så var det en väldigt, väldigt, väldigt, väldigt, väldigt, väldigt billig straff, säger Arsène Wenger om kvitteringsmålet.

Frustrationen i Arsenallägret är stor nu.

Klubben har misslyckats med sina försök till prestigevärvningar och inledde vänskapsturneringen Emirates cup med att spela oavgjort mot Napoli.

I dag kom nästa smäll.

Wenger: ”Typiskt Drogba”

Theo Walcott, 24, gav Arsenal ledningen i den avslutande matchen mot turkiska mästarna Galatasaray, men i andra halvlek skulle ett bekant ansikte kliva in på plan.

Didier Drogba, tidigare Arsenal-dödare i Chelsea, bytte av Johan Elmander i halvtid.

I den 78:e minuten fick ivorianen försvararen Ignasi Miquels händer i ryggen, föll som ett löv – och domaren pekade mot straffpunkten.

– Helt ärligt så var det en väldigt, väldigt, väldigt, väldigt, väldigt, väldigt billig straff! Det var typiskt Drogba, säger Arsène Wenger efter matchen.

35-åringen satte säkert kvitteringen och firade kaxigt med utsträckta armar. Men det skulle bli värre för Londonpubliken.

Bara nio minuter senare tog Drogba emot en Wesley Sneijder-passning, vände bort sin försvarare med en sublim förstatouch och satte 2-1.

Svarade på buropen

När domaren blåste av matchen ekade buropen från läktarna, men med en liten gest visade Drogba precis hur mycket värde han la vid dem.

Roligare för Arsenal var att sommarens enda nyförvärv, 20-årige Yaya Sanogo som anlände som bosman från Auxerre, gjorde debut och imponerade.

– Sanogo kommer att överraska er, för ni förväntar er inget av honom. Han kommer inte att överraska mig, jag värderar honom högt. Han är en klassanfallare, menade tränare Arsène Wenger inför matchen.