”Det kommer bli en hel del möten...”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-01

Mellberg målskytt – nu ska hans framtid avgöras

Olof Mellberg nickade in 1-0 för Aston Villa mot Tottenham.

Aston Villas Olof Mellberg avslutade det tuffa julschemat med ett mål och en seger.

Han är dessutom i en drömsits – sedan i går fri att diskutera med andra klubbar.

– Det kommer att bli en del möten för att planera framtiden, säger landslagsbacken.

Seger mot Tottenham, 2–1, en sjätteplats i ligan – och ett vasst anfallsvapen.

– Jag tror att vi är det lag i Premier League som gjort flest mål på fasta situationer, säger Olof Mellberg.

Han gjorde själv sitt ledningsmål på en frisparkssituation. Han kunde nicka in 1-0 efter en markeringsfint mot Tottenhamspelaren Michael Dawson, som han hade flera tuffa dueller med.

Ställde sig offside – med flit...

– Dawson markerade mig hårt, jag kom inte loss så jag provade att ställa mig i offsideposition för att krypa tillbaka precis innan frisparken slogs och få lite yta. Det funkade, säger Mellberg.

I andra halvlek kvitterade Tottenhams Jermian Defoe visserligen, men Villas Martin Laursen avgjorde i 85:e.

– Det kändes som att vi dominerade matchen, det hade varit tungt om vi inte hade fått tre poäng, säger Mellberg.

Villa vill förlänga

Han går nu personligen in i en spännande period. Aston Villas manager Martin O´Neill har sedan i våras sagt att han vill förlänga med svensken, vars kontrakt går ut till sommaren, men när den 1 januari väl kom fanns det fortfarande inget överenskommet.

Och nu är Olof Mellberg fri att diskutera med andra klubbar utanför Premier League, han har redan kopplats starkt till italienska Juventus.

Enligt Olof är ingenting klart med någon part.

– När det lugnat ner sig kommer det att bli en del möten med Anders (Wallsten, agenten). Vi har kontakt med klubben här också. Det har varit fokus på matcherna, men Villa och jag kommer säkert att tala snart, säger Mellberg.