Uppdaterad 2024-03-12 | Publicerad 2024-03-11

Alexander Isak gjorde sitt tolfte mål för säsongen i matchen mot Chelsea.

Vilket hjälpte föga.

Hans Newcastle förlorade måndagsmötet med 3–2.

Senast mot Wolves inledde han målskyttet för sitt Newcastle. Nu öppnade han målskyttet igen för sitt lag. Den här gången i stormötet mot Chelsea. Precis innan halvleksvilan kunde Isak vika in från vänster och skruva in bollen förbi en chanslös Đorđe Petrović i Chelseamålet till 1–1. 24-åringens tolfte Premier League-mål för säsongen.

Palmer visade upp sig för Southgate

Chelsea vann till slut matchen med 3–2. Nicolas Jackson öppnade målskyttet för Chelsea i den sjätte matchminuten då han styrde in Cole Palmers skott med klacken. Sen kunde Chelseas succéspelare Palmer utöka till 2–1 genom ett distinkt avslut. Allt inför ögonen på förbundskaptenen Gareth Southgate som lär se yttern som ett tänkbart namn i truppen till det kommande europamästerskapet.

Ukrainaren Mykhailo Mudryk kunde sen runda målvakten Martin Dubravka och utöka till 3–1 i den 76:e minuten. Jacob Murphy dundrade in en reducering i nättaket i den 90:e minuten men Londonlaget höll ifrån och vann stormötet på Stamford Bridge.

Chelsea är nu bara en poäng bakom Newcastle i ligan på en elfteplats.