Arsenal jagade kvittering i CL-semin mot Wolfsburg.

– Han brukar göra kloka saker men här skulle man verkligen vilja veta hur han tänker, säger Hanna Marklund i SVT.

Utsålt Emirates Stadium och nytt publikrekord (60 063).

Ja, det var dukat för en röd-vit fest.

Men Arsenals finaldröm gick i kras.

Blackstenius bakom allt

Stina Blackstenius gav laget ledningen i den elfte minuten och fick i början av andra halvlek ett till mål bortdömt efter VAR-granskning.

Men trots att Blackstenius var en av planens klart bästa spelare, var det hon som offrades när svenske tränaren Jonas Eidevall gjorde en förändring i den 65:e minuten, då vid underläge 1–2.

Ett byte som förvånade SVT:s expert Hanna Marklund.

– Eidevall brukar göra kloka saker men här skulle man verkligen vilja veta hur han tänker. Blackstenius har ju stått för alla farligheter de haft, sa hon.

Inhopparen målskytt

Men Eidevall hade en tanke med det hela. I rockaden (där Lina Hurtig blev inbytt) fick mittbacken Jennifer Beattie flytta upp i banan – och i den 75:e minuten var det just hon som nickade in 2–2.

Avgjorde i 118:e minuten

Dramat gick till förlängning och blev en stor rysare. Arsenal – som då spelade utan en renodlad anfallare – skapade flera chanser och hade ett avslut i ribban.

Men i den 118:e minuten avgjorde Wolfsburg.

Arsenal-försvararen Carlotte Wubben-Moy stod för ett jättemisstag när hon drällde med bollen, varpå Jule Brand kunde stjäla den och servera Pauline Bremer till öppet mål.

Wolfsburg är därmed klart för final efter totalt 5–4 i dubbelmötet med Arsenal.

Finalen, mot Barcelona, spelas den 3 juni på Philips Stadion i Eindhoven, Nederländerna.