Liverpools kollaps – tappade 3–0-ledning

Uppdaterad 2017-11-22 | Publicerad 2017-11-21

Liverpool hade ledning 3–0 och såg ut att gå mot gruppsegern.
Då stod Sevilla för en sensationell upphämtning – och kvitterade i 93:e minuten.
– Det var som att se barn spela i andra halvleken, säger experten Jamie Carragher till Viasat.

Liverpool FC

Jürgen Klopps Liverpool har inga större problem offensivt – men defensivt är det fortsatt skakigt. I Champions League-gruppfinalen borta mot Sevilla tappade man en 3–0-ledning.

Det hela inleddes med att Roberto Firmino var med på en nickskarv från Sadio Mané och sköt in 1–0. Sedan var Sevilla nära att kvittera två gånger om, men i stället utökade Liverpool sin ledning. Manés nick var hård och precis och flög in bakom Sergio Rico i Sevilla-målet.

Ledning 3–0 i halvtid

Kort därefter var det dags för den engelska klubbens blixtsnabba anfall igen. Mané sköt snett utifrån vänster, Sergio Rico räddade, men Firmino dök upp på returen och gjorde 3–0.

– Det är inte första gången vi leder med 3–0 i halvtid. Jag vet inte vad jag sa till dem (i omklädningsrummet) men jag sa i alla fall inte “sluta spela fotboll”, säger Klopp i Viasat.

Liverpool-ikonen och numera tv-experten Jamie Carragher var inte nådig i sin kritik efter matchen.

– Leder du med 3–0 i halvtid så måste man ha spelare som är riktiga män som går ut på planen. Nu var det som att se barn spela i andra halvleken, säger Carragher.

Segern såg nämligen säker ut – men Yedders reducering tidigt i den andra halvleken väckte liv i matchen. När Alberto Moreno sedan sträckte fram en fot som Yedder föll över i straffområdet blev det rejält nervigt. Domaren pekade på straffpunkten och anfallaren gick fram och dundrade in den bakom Loris Karius – men tvingades slå om den eftersom domaren ansåg att de övriga spelarna rusade fram för snabbt. Han hade dock inga problem med att göra om bedriften och plötsligt stod det 2–3.

Kvitterade på stopptid

Målet fick Estadio Ramón Sánchez Pizjuán att koka och Sevilla fortsatte att ösa på. Bara minuter efter den andra reduceringen träffade hemmalaget ribban och Jürgen Klopp bestämde sig därefter för att göra sitt första byte. Philippe Coutinho fick lämna planen till förmån för Emre Can.

Sevilla tryckte på för en kvittering men tiden såg länge ut att rinna iväg. Så i den 93:e minuten fick arenan till slut explodera. En hörna damp ner hos Guido Pizarro i straffområdet som pangade in 3–3-målet.

Strax därefter blåste domaren av. Det innebär att kampen om slutspelsplatserna fortsatt lever. Liverpool toppar just nu tabellen, en poäng före Sevilla.

– I den här atmosfären kan allt hända. Det är inte trevligt, det känns som att vi har förlorat. Men det gjorde vi inte, påpekar Jürgen Klopp.