Alexander Isak utbytt i paus i comebacken

Publicerad 2023-01-07

108 dagar utan matchspel.

I comebacken spelade Alexander Isak, 23, 45 minuter, brände två lägen innan han blev utbytt i paus.

Dessutom skrällde Sheffield Wednesday och skickade Isaks Newcastle ur FA-cupen.

Alexander Isak hade inte varit i matchspel på 3,5 månad för sitt Newcastle på grund av en skada i baksidan av låret.

Det svenska rekordförvärvet var direkt inblandad i det hetaste som Premier Leaguetrean skapade borta i den första halvleken mot Sheffield Wednesday, tvåa i League One, i tredje omgången av FA-cupen.

Isak fick tidigt ett jätteläge med en nick från nära håll som hemmamålvakten Cameron Dawson gjorde en fin reflexräddning på i sjunde minuten.

Landslagsanfallaren fick nytt bra läge halvvägs in i den första halvleken men skottet gick rakt på Dawson.

”Sista procenten som saknas”

– Isak har sett ganska pigg ut ändå med tanke på den långa skadefrånvaron. Det är den sista procenten som en matchform kan bidra med som inte riktigt funnits där, säger Viasatkommentatorn Axel Olsson.

Vid 0–0 paus var det färdigspelat för Alexander Isak. In kom i stället Chris Wood.

– Eddie Howe (Newcastle manager) har sagt att han inte vill sätta någon press på Alexander Isak. Det är bättre han kommer tillbaka hel och inte riskerar en ny skada, säger Axel Olsson.

Några minuter in i den andra halvleken tog hemmalaget Sheffield Wednesday ledningen när Josh Windass gjorde 1–0 i 52:a minuten i misstänkt offsideläge. I 66:e minuten utökade Windass även sensationellt till 2–0 mot Premier Leaguetopplaget.

En annan inhoppare för Newcastle, Bruno Guimaraes, reducerade till 1–2 i 69:e minuten. Den här gången i ett klart offsideläge.

Men i FA-cupen används VAR bara på Premier League-lagens arenor.

Efter 90+8 minuters tilläggstid var skrällen ett faktum när Sheffield Wednesday via 2–1 slog ut Newcastle ur FA-cupen.