Kulusevski målskytt i Premier League

Succé för svensken när Tottenham vann mot Manchester City

Publicerad 2022-02-19

Ödesmatch borta mot ligaledaren Manchester City.

Då passade Dejan Kulusevski på att göra sin första Premier League-mål för Tottenham.

Svensken låg även bakom Harry Kanes vinstmål på övertid.

– Det här är det bästa som finns i livet, säger Kulusevski efteråt.

“På pappret blev vi sämre under januarifönstret”, förkunnade Tottenham-tränaren Antonio Conte tidigare i veckan.

Men i mötet med Manchester City var det ett nyförvärv som lade grunden till en meriterande poäng.

Ett svenskt sådant.

Dejan Kulusevski gav Tottenham ledningen – och assisterade till Harry Kanes förlösande segermål på stopptid.

– Det finns ingen bättre känsla, säger han till Viaplay efteråt.

“Planens kung”

Men jösses vad det svängde.

Redan efter fem minuter tog Tottenham ledningen efter en magisk kontring signerad Harry Kane, Heung Min-Son – och slutligen Dejan Kulusevski.

– Vi får tacka Antonio för den. Vi har tränat på den i veckan, säger Kane efteråt.

Son spelade osjälviskt fram svensken som kunde lägga bollen i öppen bur.

City ägde det mesta, eller allt, av spelet, och kvitteringen kom en dryg halvtimme senare. Ilkay Gundogan höll sig framme när Hugo Lloris slarvade.

Andra halvlek blev lika händelserik. Tottenham tog ledningen återigen, återigen på ett drömanfall och återigen signerat Harry Kane och Heung Min-Son.

Sydkoreanen spelade vackert fram till Kane som stötte in bollen i krysset från nära håll.

– Planens kung, skanderade Bojan Djordjic i Viaplay.

Sju straffar på elva matcher

Ett frustrerat City fortsatte att trycka på, men efter 75 minuter trodde nog många på Etihad Stadium att det var rullgardin.

Kulusevski prövade ett skott som i slutändan blev en perfekt passning till Kane. Anfallaren vände snabbt om och tryckte in 3–1-målet – men VAR-rummet noterade att svensken varit offside i läget innan.

Istället kvitterade City i 90:e minuten på straff genom Riyad Mahrez.

Då trodde nog många att slutresultatet var satt – men Dejan Kulusevski hade andra tankar.

– Jag tänkte bara: det var inte så här det skulle sluta, säger Kulusevski efteråt.

Svenskens slog ett läckert inlägg som hittade Harry Kanes panna som nickade in 3–2.

– Det är så lätt att spela med honom, han är alltid på plats därinne. Och utanför plan är han otroligt humble. Jag är bara glad att jag fick vara på plan så länge, säger 21-åringen.

Matchklockan tickade upp på 99 minuter innan Kulusevski kunde andas ut och sträcka armarna i vädret.