Publicerad 2015-12-05

Riyad Mahrez firar ett av sina tre mål.

Sanslösa succén tar inte slut.

Leicester City är ny serieledare i Premier League efter 3-0-segern mot Swansea.

– Det är den perfekta dagen. Vi vann och är överst i tabellen och jag gjorde hatrrick. Jag är lycklig, säger matchhjälten Riyad Mahrez.

Förra veckan slog Jamie Vardy van Nistelrooys målrekord genom att göra mål i elva raka Premier League-matcher. I dag gick säsongens succélag upp i serieledning.

Visserligen bröts sviten och det blev inget ’tolfte raka’ för Vardy som dock hade flera chanser att utöka rekordet när Leicester mötte Swansea på bortaplan.

Istället blev Riyad Mahrez som i skuggan av Vardy även han sprutat in mål under hösten, hattrick-hjälte för Leicester. Mahrez gjorde säsongens sjunde mål efter bara fem minuter sedan han skickat in 1-0 på en hörna.

”Den perfekta dagen”

Mål nummer åtta kom kvarten senare efter en framspelning av Jamie Vardy. Ett mål som inte borde ha godkänts då Mahrez var offside.

Ett svagt Swansea hade inte mycket att sätta mot varken Leciester eller Riyad Mahrez. I den andra halvleken fullbordade han sitt hattrick sedan en osjälvisk Vardy fått bollen i straffområdet och lagt den vidare till Mahrez som enkelt placerade in den bakom Fabianski.
– Det är den perfekta dagen. Vi vann och är överst i tabellen och jag gjorde hatrrick. Jag är lycklig, sa Riyad Mahrez efter matchen.

Leicester City toppar tabellen med 32 poäng före Arsenal på 30.