Alexander Isak var tillbaka i Premier League efter fyra månaders frånvaro.

Då blev han matchhjälte direkt i Newcastles 1–0-seger mot Fulham.

– Ett typiskt striker-mål, säger Isak i Sky Sports.

Alexander Isak, 23, var tillbaka i Premier League för första gången sedan lårskadan i mitten av september.

Då avgjorde han mot Fulham med matchens enda mål i den 89:e minuten, vackert framspelad av Callum Wilson. Isak kunde nicka in bollen i öppet mål från nära håll.

– Det är ett typiskt striker-mål. Jag är på rätt plats vid rätt tillfälle. Grym assist från Callum, jag behövde bara stöta in den, säger Alexander Isak till Sky Sports.

– Det har varit en lång resa. Jag är glad över att vara tillbaka.

”Måste vara surrealistiskt”

Den svenske landslagstjärnan hade då varit på plan i knappt 20 minuter efter att ha börjat på bänken.

– Att komma in och avgöra i slutminuterna hemma på St. James’ Park måste vara en surrealistisk upplevelse, säger experten Jonas Olsson i Viaplay.

Bisarra scener under straffmissen

Strax innan Isaks inhopp utspelade sig märkliga scener när Alexandar Mitrovic fick chansen att skjuta 1–0 till Fulham på straff.

Serben tog sats, halkade, och skickade bollen i nät. Firandet fick dock ett abrupt slut när domaren bestämde sig för att blåsa frispark till Newcastle istället.

– Jag tror aldrig jag har sett något liknande, utbrast experten Johanna Frisk i Viaplay.

Orsaken? En dubbeltouch där Mitrovic sköt bollen på sin egen fot innan den gick i nät.

Guimaraes skadad – lämnade i tårar

Newcastle ligger nu på tredje plats i Premier League, en poäng bakom Manchester City.

De drabbades däremot av ett tufft avbräck då stjärnan Bruno Guimaraes stukade högerfoten på ett otäckt sätt i den 17:e minuten.

Han låg länge kvar i gräset och vred sig plågor, men spelade ändå klart halvleken innan han byttes ut. När han vandrade av planen brast han ut i tårar.