Gabriel Jesus hade inte gjort mål på sex månader.

Då bröt brassen måltorkan och satte två i Arsenals 4–1-seger mot Leeds.

– Jag är så glad för hans skull. Han tillför så mycket till truppen, säger Arsenaltränaren Mikel Arteta enligt Sky Sports.

Segern var Londonklubbens sjunde raka i ligan som man leder med åtta poäng.

Manchester City krossade tidigare under lördagen Liverpool med 4–1 och satte press på Arsenal inför deras hemmamatch mot Leeds.

Om det fick Londonlaget att darra? Inte det minsta. Arsenal gjorde vad man skulle när man tog sjunde raka ligasegern efter 4–1 hemma mot Leeds där Gabriel Jesus blev segerorganisatör med två mål.

Brassen som blev skadad under VM och gjorde comeback nylien hade gått mållös i sex månader men fixade efter dryga halvtimmen en straff som han själv förvaltade på bästa sätt till 1–0.

Den andra halvleken hann sedan knappt att starta innan Arsenal utökade sin ledning när en av lagets andra brassar Gabriel Martinelli slog ett perfekt inlägg som nådde fram till Ben White som dunkade upp bollen via ribban i mål.

Bara åtta minuter senare var det dags för Jesus att bli målskytt igen. Leandro Trossard snurrade upp motståndarförsvaret, servade bollen till brassen och 3–0 Arsenal.

Han blev några minuter senare utbytt i en match som till sist slutade 4–1 efter att Granit Xhaka gjort mål för tredje match i rad.

Segern innebär att Arsenal kliver upp på 72 poäng och återigen är åtta poäng före Manchester City som har en match mindre spelad.

– Vi kan inte kontrollera vad de (Manchester City) gör. Vi måste fokusera på vad vi ska göra och fortsätta vinna matcher, säger Mikel Arteta enligt Sky Sports.

Gabriel Jesus trycker in sitt andra mål för dagen.